Ζητήστε Προσφορά 210 63 93 193

Νιώσε ασφάλεια με τη σύνταξή σου

Αποταμίευση για τις σπουδές των παιδιών σας

Οι σπουδές ενός παιδιού αποτελούν μια επένδυση ζωής, η οποία όχι απλά αποδίδει, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή.
Tο κόστος σπουδών μπορεί να είναι πολύ υψηλό αν συνυπολογίσουμε το κόστος για δίδακτρα, σίτιση, βοηθήματα, βιβλία, εξοπλισμό, ενοικίαση χώρου διαμονής, μετακινήσεων κ.λπ.
Το τελικό κόστος εξαρτάται επίσης από πολλούς παράγοντες, όπως η πόλη ή η χώρα σπουδών, η χρέωση διδάκτρων ή όχι, η ποιότητα του πανεπιστημίου, το αντικείμενο σπουδών, τα απαραίτητα χρόνια εκπαίδευσης κ.λπ.

Κατά μέσο όρο, τα δίδακτρα για ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλία ενός έτους κοστίζουν 10.000 ευρώ περίπου, ενώ το συνολικό κόστος ζωής (εκτός Λονδίνου) και εξαιρουμένων των διδάκτρων φθάνει τα 12.056 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της HSBC.
Η συστηματική αποταμίευση για τη χρηματοδότηση των μελλοντικών σπουδών ενός παιδιού εξασφαλίζει ότι το βαρύ κόστος των σπουδών μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη άνεση αύριο και δεν θα έχετε στερήσει από το παιδί σας ένα σημαντικότατο εφόδιο, το οποίο είναι μια βασική προϋπόθεση για να πετύχει στη ζωή του.

Αποταμίευση για την τρίτη ηλικία

Σε ολόκληρο τον οικονομικά αναπτυγμένο κόσμο, η γήρανση του πληθυσμού και η υπογεννητικότητα απειλούν τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης. Με το νέο ασφαλιστικό νόμο (Ν.4387/2016) η εθνική σύνταξη ορίστηκε πλέον στα 384 ευρώ το μήνα! Το ποσό αυτό αυξάνεται με βάση τα χρόνια εισφορών, αλλά είναι σαφές πλέον ότι το τελικό ποσό σύνταξης δεν θα αναπληρώνει σε καμία περίπτωση ικανοποιητικά το εισόδημα που είχαμε όταν εργαζόμαστε. Έτσι, θα είναι αδύνατον για τους περισσότερους Έλληνες να διατηρήσουν την ίδια ποιότητα της ζωής που είχαν κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Θα πρέπει λοιπόν από σήμερα κιόλας να

-Σχεδιάσουμε τη δημιουργία ενός πρόσθετου κεφαλαίου για τα χρόνια που έρχονται μέσα από ένα πρόγραμμα συστηματικής αποταμίευσης. 
-Μεριμνήσουμε άμεσα, ενώ παράλληλα να εμπλουτίσουμε τη συνταξιοδοτική μας αποταμίευση με ασφαλιστικές καλύψεις, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ροές εισοδήματος ακόμα και αν συμβεί κάτι απρόβλεπτο στη ζωή μας. 
Με τον τρόπο αυτό, θα διατηρήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και την ποιότητα ζωής μας κατά την τρίτη ηλικία, ενώ δε θα χρειάζεται να επιβαρύνουμε την περίοδο εκείνη τα οικεία μας πρόσωπα ή τα παιδιά μας.